Zaposlite se konačno! Saznajte u čemu je ključ uspeha!

Stalne promene i lična usavršavanja postale su standard u ličnom razvoju. Danas je neophodno da se prilagođavate promenama onoliko brzo koliko se i one same dešavaju. Stoga, ako tražite posao zapitajte se da li ste „dorasli“ zahtevima poslodavaca. Ako očekujete da oni ulažu u vas i nauče vas poslu, sigurno niste u pravu. Čekaćete posao zauvek!

Posao se ne čeka – trči mu se u susret!

Konkurencija na tržištu rada je prevelika a „prolaze“ samo najbolji tj. oni koji se najbrže prilagođavaju promenama. Poenta je u znanju i kompetencijama!

Ako za primer uzmemo našu struku, knjigovodstvo /računovodstvo, jasno je ko će dobiti priliku za zaposlenje – onaj ko ima znanje! Ali ne bilo kakvo znanje već ono znanje koje je odmah primenljivo i upotrebljivo!

sanja-p

Teorijska znanja stečena na fakultetu ili višoj školi, nikako ne zadovoljavaju kriterijume poslodavaca. Zapitajte se šta se sve u ovoj oblasti promenilo u međuvremenu: uveden je PDV i neki novi modeli oporezovanja, promenio se kontni plan, doneseno je desetine novih Zakona, Uredbi, Pravilnika… Drugačije rečeno, ništa nije kao što je bilo nekada a vi ste i dalje „zarobljeni“ u prošlom vremenu. Nalazite se u „drugoj dimenziji“ i zato ste „nevidljivi“ za poslodavce.

Ulaganje u sebe

Ulažite u sebe ali na način da se to ulaganje isplati. Zato je važno da izaberete nišu u kojoj ima dovoljno dobrih prilika i prostora za uspeh. Knjigovodstvo je jedna od takvih niša a knjigovođa je već desetak godina jedno od najtraženijih i najplaćenijih zanimanja u zemlji i  to ne samo u našoj zemlji već je ovo, takoreći, globalna pojava. Više o tome pročitajte u našem članku „Najtraženija zanimanja“.

Uzaludno je usavršavati se u nekoj „prezasićenoj“ niši, tamo gde nema ni posla ni prilika.

interact-interact-biz

Pritom, kada tražite način i mesto gde ćete se usavršavati, važno je da to bude institucija koja ima tzv. „dodir sa praksom“. Na žalost, upravo zahvaljujući činjenici da je tražnja za neformalnim obrazovanjem i usavršavanjem takođe u ekspanziji, na tržištu se pojavio veliki broj škola svega i svačega, počev od veb dizajna, lajf koučinga, masaže… knjigovodstva. U takvim školama plan i program je kreiran po ugledu na formalni obrazovni sistem što nije suština.

U Beogradu postoji svega nekoliko škola knjigovodstva koje su oformljene unutar institucija koje se bave knjigovodstvom ili gde su predavači ljudi iz struke. Jedna od takvih je i naša kuća – Interact tj. Interact-ova Škola knjigovodstva.

Saznajte više o nama i mogućnostima koje vam se kod nas pružaju.