Biti knjigovođa je veoma lep i uzbudljiv posao

Biti knjigovođa je veoma lep i uzbudljiv posao!

Vremenom se delatnost računovodstva / knjigovodstva transformisala iz jednoličnog i dosadnog u izazovno, interesantno i dinamično zanimanje.
nekad-i-sad
Dok ostatak „dokonog“ sveta uz jutarnju kafu prelistava (ili skroluje) žutu štampu, mi knjigovođe čitamo stručne časopise tražeći nove izmene i dopune zakona i pravilnika kako nam ništa ne bi promaklo. Ako Vam ovo zvuči dosadno, verujte da niste upravu. Upravo suprotno – jako je lep osećaj kada osvestite činjenicu da ste se za nijansu usavšili, postali za toliko stručniji i kompetentniji, „mrvicu“ pametniji a ne gluplji!

knjigovodje
Znanja i informacije kojima dobar knjigovođa mora da raspolaže nisu samo poreska i računovodstvena regulativa, već i novosti iz penzijskog (PIO) i zdravstvenog osiguranja (RFZO), radno – pravnih odnosa, zdravstvenih i sanitarnih, inspekcijskih i mnogih drugih propisa i pravila.

Uprkos svemu gore navedenom, ako volite ovaj posao te ako savesno pristupate preuzetim obavezama, u tom slučaju, posao knjigovođe je vrlo kreativan, zanimljiv i uzbudljiv.